Radniku meseca na poklon orgije!

Mnogi analitičari ističu da je reč ne samo o seks-skandalu, nego o još jednom pokazatelju mizoginije u nemačkim korporativnim krugovima.

Jedna od filijala Munich Re je svojih sto najboljih agenata nagradila vikend-ekskurzijom u glavni grad Mađarske, gde su zaposleni – svi redom muškarci – odvedeni u skupu banju Gellert. Tamo ih je u posebnoj dvorani dočekalo dvadeset prostitutki koje su nosile crvene, bele ili žute trake, s time da je menadžment kompanije imao za sebe posebno odvojene devojke na raspolaganju.

Deutsche Welle je skandaloznu priču objavio pre mesec dana i od tada Munich Re pokušava da se opere od sramote, koja između ostalog ukazuje na to što se događa kada se u vodeće strukture biznisa ne dozvoljava pristup ženama. Teško je poverovati da bi uprava, u kojoj sedi i barem jedna žena, oduševljeno prihvatila ideju da se zaposleni nagrađuju orgijama s mađarskim prostitutkama. Još gore, o tome se aludiralo i u newsletteru firme, u kojem se pisalo o 'stvarima koje su se dogodile, a nisu se nikad dogodile'.

U svakom slučaju, Munich Re, odnosno njegova filijala Ergo, izvinio se zbog orgija iz 2007. godine i najavljuje da više neće na takav način nagrađivati svoje zaposlene. O većoj zastupljenosti žena u najvišim strukturama firme ipak nije bilo reči.

izvor:tportal.hr

Pogledajte još