Poraz Partizana u Zadru u derbiju kola Jadranske lige

BEOGRAD, 19. januara 2009. (Beta-Fonet(old_image)) - Košarkaši Partizana pretrpeli su drugi poraz u Jadranskoj ligi, pošto su večeras u gostima izgubili od Zadra 65:74 (14:19, 17:19, 21:18, 13:18) u 17. kolu regionalnog takmičenja.

Dvostruki uzastopni šampion zadržao je ipak drugo mesto, iako ima isti učinak kao i Crvena zvezda, jer ima bolji koš-količnik.

Najefikasniji u Partizanu bio je Uroš Tripković sa 21 poenom, dok je Stefan Lazmi postigao 11, ali je imao i 12 skokova.

Tomislav Ružić postigao je 18 poena za Zadar, a sledio ga je Malik Dikson sa 16.

Zadar je sve vreme kontrolisao utakmicu i bio u vođstvu, a Partizan nije imao snage da preokrene rezultat, iako je imao nekoliko prilika za to u poslednjoj četvrtini.

"Crno-beli" su mnogo grešili u početku utakmice i gubili su lopte, a Zadar je imao više sreće i snalažljivosti u prilično zatvorenom početku.

Tripković je bio jedini raspoloženi igrač Partizana u prvom poluvremenu, u kome je beogradska ekipa postigla samo jednu trojku iz 11 pokušaja. Partizan je meč završio sa četiri pogođene trojke iz 24 pokušaja.

Zadar je na poluvreme otišao sa sedam poena prednosti, 38:31, ali je Partizan počeo angažovanije drugo poluvreme i sredinom te deonice prišao na 44:43. Domaći tim je tada uzvratio i povratio sedam poena prednosti - 56:49.

Partizan je imao nekoliko prilika da smanji rezultat, ali nije bio precizan, tako da je u poslednjih 10 minuta ušao sa četiri poena zaostatka, 56:52.

Gosti su svoju šansu propuštali skoro tri minuta, pošto su nekoliko puta prilazili na dva poena zaostatka, ali su imali seriju promašenih "zicera" iz reketa. Koš nisu uspeli da pogode pre svega Lazmi, a zatim i Slavko Vraneš i Novica Veličković.

Nalet Partizana prekinuo je trojkom Todor Gečevski, što su mu bili prvi poeni na meču. "Crno-beli" su i dalje pokušavali, ali su nastavili sa promašajima, da bi Zadrani sigurnim šutevima i penalima sačuvali vođstvo.

Pogledajte još