Ko će koje javno preduzeće

Ništa zvanično, a sve nezvanično. Sektori stoje ovako:

Ministarstvo Vojske i bezbednosni sektori trebalo bi da pripadnu Srpskoj naprednoj stranci, socijalistima EPS i Srbijagas. Kako pišu beogradski mediji, SNS bi trebalo da dobije i kontrolu nad BIA i Narodnom bankom Srbije, a SPS nad "Dunav osiguranjem" i "Poštom". URS-u bi pripale vodeće funkcije u Komercijalnoj banci i "Skijalištima"

Direktor Telekoma biće Draško Petrović, koji je za vreme Koštuničine vlade već bio na ovom mestu..

Postoji mogućnost da Branko Ružić bude predsednik UO EPS, dok bi kadar SNS-a Aleksandar Obradović, koji je nekada vodio predstavništvo češkog ČEZ-a, bio direktor EPS-a.

Prema Kurirovim izvorima, JP "Srbijašume" i Pošta Srbije pripašće PUPS-u, koji bi mogao da dobije i Poštansku štedionicu, a direktor Telekoma biće Draško Petrović, koji je za vreme Koštuničine vlade već bio na ovom mestu.

Kako saznaje Blic, SNS-u bi trebalo da pripadne kontrola nad svim tajnim službama: BIA, VOA i VBA, a v.d. predsednika stranke Aleksandra Vučić trebalo bi da bude koordinator tih službi.

Dosadašnji direktor "Puteva Srbije" ostaće kadar SPS Zoran Drobnjak. "Srbijagas" je rezervisan za Bajatovića, a Upravu carina vodiće Dačićev savetnik u MUP Ivica Tončev. SPS bi trebalo da dobije i "Železnice Srbije", spekulišu beogradski mediji.

Pogledajte još