Čanak: Od Velimira Ilića očekujem da "dokraducne" šta već nije

Od vlade SNS-SPS-URS ne očekujem baš ništa, osim da Ilić magistar Velimir „dokraducne“ ono što već nije „pokraduckao“. Od URS očekujem da „doursa“ ono što već nije „ursao“.

"Mlađan Dinkić je posle majskih izbora "mogao da bira - ministar ili robijaš".

Očekujem da se doradi scenario uništenja, koji smo odavno već videli - izjavio je u intervjuu Danasu Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji je posebno kritičan prema lideru URS.

"Mlađan Dinkić je posle majskih izbora "mogao da bira - ministar ili robijaš".

Da je u ovoj zemlji napravljena lustracija, ta vlada bi mogla da se napravi samo u Zabeli.

"Potpuno je jasno sada da je program URS praktično borba da se ostane na vlasti i da se ne ode u zatvor. To je njihov i ekonomski i politički program", rekao je Čanak.

On je procenio "da je u ovoj zemlji napravljena lustracija, ta vlada bi mogla da se napravi samo u Zabeli. Najkrivlji za to su oni koji su pravili nekakvo pomirenje između DS i SPS".

Na sugestiju novinara da je to pomirenje pravila Demokratska stranka, Čanak je odgovorio:

- Nismo se mi svađali, oni su nas ubijali i tukli. Nije tu bilo svađe, nego je to bila zločinačka organizacija. SRS nije uspela da dođe na vlast decenijama, jer se znalo ko su. Najedanput preregistruju firmu, ostave dugove staroj firmi, promene jedno slovo u nazivu, zaperu biografije i eto njih na vlasti u roku od dve godine. To je nedopustivo. Lustracija je uslov svih uslova da se Srbija elementarno normalizuje...

Pogledajte još