Sanader odbacuje i nove optužbe za korupciju

ZAGREB, 13. jula 2012. (Beta) - Bivši premijer Hrvatske i nekadašnji predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader odbacio je u petakd hrvatskim istražiteljima optužbe da je zajedno s dvojicom bivših stranačkih kolega učestvovao u malverzacijama oko prodaje jedne poslovne zgrade u Zagrebu hrvatskoj vladi.

Posle iskaza koji je dao u sedištu Kancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK), Sanader je novinarima rekao da ga bivše stranačke kolege Stjepan Fiolić i Petar Čobanković pod pritiskom lažno terete da je s njima dogovorao prodaju zgrade u Planinskoj ulici u Zagrebu.

U tom slučaju zajedno sa Sanaderom su osumnjičeni HDZ-ovac i vlasnik lanca mesara Stjepan Fiolić i bivši HDZ ministar poljoprivrede Petar Čobanković, te jedan sudski veštak.

Sumnjiče se da su omogućili nezakonitu prodaju poslovne zgrade u Planinskoj ulici koju je Ministarstvo poljoprivrede od Fiolića kupilo za 26,4 miliona kuna, a njena vrednost je procenjena na oko osam miliona kuna.

Pogledajte još