Selidba Tadića u toku - DS traži smeštaj

Demokratska stranke će, kako se navodi u saopštenju, nakon što iznajmi prostor u kojem će Tadić živeti, o tome obavestiti javnost.

"DS je od završetka izbornog procesa u proceduri nalaženja adekvatnog stambenog prostora. Suština pitanja preseljenja predsednika DS-a Borisa Tadića je prvenstveno problem bezbednosne prirode", saopštila je ta stranka.

Boris Tadić nikada nije živeo u rezidenciji predsednika, a jedine rezidencije koje su predviđene za to u Užickoj ulici su već dostupne i na raspolaganju predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću

Zbog prirode posla koji je Tadić obavljao i zbog uloge u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma, od izuzetne važnosti je da prostor u kojem će Tadić ubuduće živeti - pruža mogućnosti neophodnog nivoa bezbednosti, ističe DS.

"Važno je naglasiti da kuća u Lackovićevoj ulici 23 nikada nije bila rezidencija predsednika države, ni Srbije ni nekadašnje Jugoslavije. Tadić nikada nije živeo u rezidenciji predsednika, a jedine rezidencije koje su predviđene za to u Užickoj ulici su već dostupne i na raspolaganju predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću", navodi se.

Pogledajte još