Prosinečki: Kvalitetniji smo od Naftana

"U utakmici protiv Naftana nam je rezultat mnogo važan, a želimo da dobrom igrom dobijemo na samopouzdanju, koje će nam dosta značiti na startu šampionata. Imamo težak raspred, gostujemo dobrim ekipama i igramo kvalifikacije u Evropi. Moraćemo da damo sve od sebe. Optimista sam i verujem u svoju ekipu", rekao je Prosinečki za zvanični sajt kluba.

Prosinečki je kazao da je zadovoljan radom igrača na pripremama i da je bitno što je klub uspeo da zadrži najbitnije igrače.

"Zadovoljan sam radom svih momaka, njihovim odnosom prema klubu, profesionalizmom, kao i radnim navikama i talentom. Uspeli smo da zadržimo kostur tima na čemu sam najviše insistirao, jer njega čine momci koji su pokazali da umeju da igraju, a za igrače koji su otišli smo našli odlične zamene", kazao je Prosinečki.

On je ocenio da je njegova ekipa sposobna da osvoji titulu u Super ligi Srbije predstojeće sezone.

"Svako ko dođe u Zvezdu oseća pritisak i mi smo selektorisali igrače za koje mislimo da imaju karakter i pobednički mentalitet. Mislim da je moja ekipa sposobna da bude prva na kraju prvenstva i da optimizam koji nosim u sebi nije bez osnova", rekao je trener crveno-belih.

Zvezda sezonu počinje u utorak, 19. jula, kada gostuje beloruskom Naftanu u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

"Moj pomoćnik je uživo posmatrao jednu utakmicu našeg rivala i preneo nam svoja zapažanja. Pogledali smo i dve kasete, ali tek u narednom periodu ćemo još podrobnije upoznati vrline i mane Naftana. Na osnovu do sada viđenog mogu da kažem da imaju kvalitet, disciplinu u igri i fizičku snagu, ali sam uveren da smo kvalitetnija ekipa i ne bežimo od uloge favorita", istakao je Prosinečki.

Beta

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.