Fabio Borini novi igrač Liverpula

Na sajtu Liverpula navodi se da je Borini, koji je do danas bio član Rome, potpisao višegodišnji ugovor s Liverpulom, ali se ne navodi iznos transfera.

Britanski mediji javili su ranije da je Liverpul postigao dogovor s Romom oko Borinija za sumu od oko 12 miliona funti.

Borini, koji ima 21 godinu, bio je član italijanske reprezentacije na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u fudbalu, ali nije nastupio ni na jednoj utakmici.

Italijanski fudbaler imao je priliku i ranije da radi s novim menadžerom Liverpula Brendanom Rodžersom (Rodgers).

Borini je u sezoni 2009/2010 odigrao nekoliko utakmica za londonski Čelsi, u koji je otišao sa 16 godina 2007. godine kada je na čelu tog kluba bio Portugalac Žoze Morinjo. U to vreme Rodžers je bio trener rezervnog tima Čelsija, tako da je trenirao Borinija.

Rodžers je potom, kada je postao menadžer Svonzija, ponovo angažovao Borinija na pozajmicu iz Čelsija. Borini je sa šest golova u 12 utakmica za Svonzi u sezoni 2010/2011 bio jedan od boljih igrača i značajno je doprineo ulasku tima u Premijer ligu.

Prošle sezone Borini je odigrao 26 utakmica za Romu i postigao 10 golova. Dolaskom Rodžersa na mesto menadžera Liverpula spekulisalo se da će on pokušati da dovede mladog italijanskog napadača u klub jer se on uklapa u njegov stil igre, što je danas i potvrđeno.

Beta

Pogledajte još