Blanka Vlašić propušta Igre u Londonu

Dvadestosmogodišnja hrvatska atletičarka dominirala je na svetskoj sceni u skoku u vis nekoliko godina, sve do operacije noge početkom ove godine. Na svom zvaničnom sajtu danas je objavila konačnu odluku da neće učestvovati na Igrama u Londonu.

"Odgađala sam svoju odluku da otkažem London nadajući se čudu. Sada je izvesno da moj nastup na Olimpijskim igrama nije realan", navela je ona.

Prema njenim rečima, stanje skočnog zgloba i ahilove tetive je sve bolje, a treninzi su sve kompleksniji, ali nema dovoljno vremena da se pripremi za Igre, koje počinju 27. jula.

Nastup Blanke Vlašić, olimpijske vicešampionke iz Pekinga, na OI u Londonu došao je u pitanje pošto joj se operativna rana na levoj nozi inficirala bakterijom stafilokokom, zbog čega je oporavak usporen.

Blanka Vlašić operisala je tetivu u januaru ove godine, a potom ponovo u aprilu. Prilikom druge operacije došlo je do infekcije.

Ona je, ipak, izrazila uverenje da će se vratiti u formu za sledeću sezonu i da će uspeti da nastupa i na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru.

Beta

Pogledajte još