Amela Terzić juniorska vicešampionka sveta

Amela Terzić 19-godišnja Novopazarka pretrčala je deonicu za četiri minuta, sedam sekundi i 59 stotinki. Ona je u cilj ušla iza nove svetske juniorske šampionke Fet Čepngetič Kipjegon iz Kenije koja je postigla vreme 4:04,96, dok je treće mesto pripalo Etiopljanki Senbere Teferi sa 4:08,28.

Terzić je u Barseloni uspela da sruši stari rekord Srbije koji je iznosio 4:08,02 minuta koji je postavila Marina Munćan 2007. godine u Osaki.

Atletski trener Rifat Zilkić ocenio je da je srebrna medalja Terzićeve jedan od najznačajnijih rezultata naše atletike i sporta uopšte, pošto je osvojena u izuzetno jakoj konkurenciji.

"Amela je pokazala zašto je dvostruka juniorska prvakinja Evrope i da je najbolja je kada je najpotrebnije. U najatraktivnijoj discilpini i u najjačoj mogućoj konkurenciji došla je do vicešampionske titule i B norme za London", rekao je Zilkić radiju Sto plus.

Srebrna medalja Amele Terzić je drugo odličje za Srbiju na Svetskom juniorskom prvenstvu u Barseloni, pošto je Marija Vučenović osvojila bronzu u bacanju koplja.

Beta

Pogledajte još