Nole lako do trećeg kola

BEOGRAD/MELBURN, 21. januara 2009. (Beta-Fonet(old_image)) - Treći teniser sveta Novak Đoković rekao je da je zadovoljan pruženom igrom u drugom kolu i dodao da oseća napredak u svojoj igri.

Branilac titule u muškom singlu Novak Đoković pobedio je Francuza Žeremija Šardija sa 3:0 po setovima (7:5, 6:1, 6:3).

Francuz, 68 igrač na ATP listi je samo u prvom setu pružio jači otpor Đokoviću. Treći teniser sveta je u 12. gemu prvog seta napravio brejk, nakon čega je preostala dva seta lako dobio.

Šardi je u drugom setu osvojio samo sedam poena, od kojih dva prilikom Đokovićevog servisa. U trećem setu Đoković je nastavio sa sigurnom igrom, a Francuz je uspeo da mu oduzme servis kada je branilac titule servirao za meč. Međutim, posle sat i 43 minuta igre Đoković je uspeo da savlada 22-godišnnjeg Šardija.

Đoković će u trećem kolu igrati protiv tenisera SAD-a Amera Delića, 127. tenisera, koji je u neizvesnom meču posle pet setova bio bolji od Francuza Pola Anrija Matjea.

Dva tenisera sastala su se samo jednom, 2007. godine na Vimbldonu, kada je Đoković bio bolji u četiri seta 6:3, 3:6, 6:3, 7:6

"Igram mnogo bolje i to je veoma ohrabrujuće. Mnogo mi je značila ubedljiva pobeda u prvom kolu od 3:0. Mislim da iz meča u meč igram sve bolje", rekao je Đoković novinarima posle meča.

Na pitanje novinara da li može da uporedi svoju igru sa prošlogodišnjom na Australijan openu, kada je osvojio svoj prvi grend slem u karijeri, Đoković je rekao da je sada drugačija situacija.

"Mislim da ne mogu da uporedim, jer su to dve potpuno različite situacije. Branim titulu i psihički se bolje osećam, mislim da sada igram mudrije. Ali ima još mečeva na turniru. Lošije sam počeo sezonu jer sam promenio reket, ali i razmišljam o nekim drugim stvarima", istakao je.

Treći teniser sveta rekao je da ne prati mečeve glavnih konkurenata, već da se koncentriše samo na svoju igru.

"Lepo je kada vas svrstavaju u krug najužih kandidata za titule, međutim, tada su očekivanja velika i pritisak postaje veći. Razmišljam samo o svojoj igri i narednim mečevima. Mislim da igram sve bolje i planiram da ostvarim dobar rezultat na turniru", rekao je.

Treći nosilac turnira ne misli da je Britanac Endi Marej treći favorit za osvajanje turnira.

"Poštujem Endija, volim ga kao osobu i kao tenisera. Ostvario je sjajne rezultate u poslednjih nekoliko meseci i vrlo je talentovan. Očekujem da će u budućnosti osvojiti nekoliko grend slem titula. Ali nije među favoritima na turniru pored Rodžera Federera, Rafaela Nadala i mene", smatra Đoković.

Đoković će u trećem kolu igrati protiv tenisera SAD-a Amera Delića, 127. na ATP listi, koji je u neizvesnom meču posle pet setova bio bolji od Francuza Pola Anrija Matjea.

Dva tenisera sastala su se samo jednom, 2007. godine na Vimbldonu, kada je Đoković bio bolji u četiri seta 6:3, 3:6, 6:3, 7:6.

"Nema lakog protivnika na ovom turniru. Nikoga ne želim da potcenim. Delić je sigurno zaslužio plasman u treće kolo. Kvalitetan je igrač, odlično servira. Igrali smo 'tesan' meč na Vimbldonu, a takav meč očekujem i u narednoj rundi", rekao je Đoković.

Pogledajte još