Jelena Dokić ponovo miljenica publike u Melburnu

MELBURN, 21. januara 2009. (Beta-Rojters) - Australijska teniserka srpskog porekla Jelena Dokić pobedom nad 17. nosiocem Ruskinjom Anom Čakvetadze (6:4, 6:7, 6:3) ponovo je osvojila simpatije navijača na Otvorenom prvenstvu u Melburnu.

Dokićevoj je to prva pobeda nad igračicom iz "Top 20" na svetu u poslednjih pet godina, a ujedno i prvi trijumf na centralnom terenu u Melnurnu u poslednjoj deceniji.

"Bila sam nervozna zbog povratka na centralni teren... Prošlo je mnogo vremena. Ona je u drugom setu počela da igra veoma dobro i neverovatno je kako sam na kraju ipak uspela da se vratim", rekla je Dokićeva posle meča.

Iako je profesionalnu karijeru počela u Australiji, njen odnos s tom zemljom promenio se 2001, kada je dobila srpsko državljanstvo. Tada je njen otac Damir optužio organizatore turnira u Melburnu da su namestili žreb kako bi Jelena ispala u drugom kolu.

Dokićeva je dve godine kasnije napustila porodicu i vratila se u Australiju. Ranije ove nedelje otkrila je koliko je patila zbog odlaska iz Australije.

"To sam učinila zbog svog oca, ali ceo život ću žaliti zbog odlaska. To će uvek gledati kao svoju grešku. Ne očekujem da iko to razume", navela je.

Uprkos svemu, publika na centralnom terenu ove godine u Melburnu pružila je snažnu podršku Dokićevoj.

"Igram i borim se za ovu zemlju. Ponosna sam što ponovo igram za Australiju i verujem da je zato publika na mojoj strani. Ne mogu da vratim vreme i da ispravim stvari. Šta je bilo, bilo je. Mogu samo da gledam u budućnost. Nadam se da i publika može da učini isto", zaključila je Dokićeva.

Pogledajte još