UNS osudio Ilićeve napade na novinare

BEOGRAD, 17. jula 2012. (Beta) - Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je u utorak uvrede koje je lider Velimir Ilić izrekao na račun novinarke Olje Bećković i ocenilo da su takve izjave apsolutno neprimerene nosiocu javne funkcije.

"UNS podseća da je koalicija koja formira novu Vladu potpisala sporazum u kojem je gradjanima obećala potpuno drugačiji odnos prema slobodi izražavanja i novinarskoj profesiji. UNS upozorava da se iskrenost tih obećanja upravo nalazi na probi u slučaju uvreda Velje Ilića na račun Olje Bećković i izražava nadu da nova vlast za ministre neće birati ljude koji prete novinarima", navodi se.

Na konferenciji za novinare, održanoj u utorak, Ilić je ocenio da se protiv njega vodi medijska kampanja, a medju odgovornima za to pomenuo je novinarku Olju Bećković za koju je kazao da bi je trebalo "pravno prevaspitati".

To novinarsko udruženje je podsetilo da je Ilić više puta vredjao, pretio i fizički nasrtao na novinare i da mu nije prvi put da vredja Olju Bećković.

Takodje se navodi da je Ilić početkom maja prvostepeno osudjen na novčanu kaznu zbog napada na Vladimira Ješića, dok je radio sa njim intervju 2003. godine za Televiziju Apolo.

Pogledajte još