Protest "99 odsto Beograd" protiv BusPlus-a

Podržavši ovu akciju, organizatorima se pridružilo stotinjak građana.

Cilj kampanje je kako navode organizatori da se javnosti pruži informacija o tome da postoji mogućnost da javni prevoz bude besplatan.

Grupa građana pod imenom "99 odsto Beograd" u spontanoj šetnji je sa transparentima kroz grad pozivala građane da im se priduže u protestu protiv novog sistema u javnom prevozu “Bus plus”.

Protest je započet vožnjom trolejbusima od Studentskog trga do Slavije i nazad u kojima su organizatori delili cveće uz pesmu, a podršku ima je pružao hor “Horkestra”.

Ljudi koji su se zatekli u prevozu pridružili su se organizatorima tako da su svi zajedno nastavili sa protestom u praku Studentskog trga, prenosi "24 sata."

Pokret za besplatan prevoz postoji na internetu već nekolikio meseci, ali posle uvođenja novih pravila o ulascima i izlascima u gradske autobuse odlučili da se aktiviraju u protestima.

Mnogi građani su sa simpatijama i uz ovacije pružili podršku organizatorima.

U ponedeljak su nova pravila, kao i masovna kontrola stvorili velike gužve i zastoje zbog kojih su mnogi Beograđani kasnili na posao.

(old_image)

Organizatori navode da protest nije okrenut prema kontrolorima, vozačima niti bilo kom članu osoblja koje radi u “Bus plusu”, već protiv odluke za uvođenje ove vrste sistema u javni prevoz.

Zato iz "99 posto Beograd" poručuju da je sledeći sastanak narednog ponedeljka u 18,30 na Zelenjaku kod "Meka".

Pogledajte još