Eksplozivni seks Džejn Ostin?

Kompanija tvrdi da postoji tržište za golicave verzije romana Šarlot Bronte i Džejn Ostin iz 19. veka i da će tako “začinjeni” klasici privući “novu generaciju čitalaca”, javljaju agencije.

Među drugim naslovima, koji će pretrpeti erotski preobražaj, naćiće se i “Nortengerska opatija” Džejn Ostin i priče o Šerloku Holmsu.

Na ovaj potez kompanija se odličila posle planetarnog uspeha erotskog romana E L Džejms “Pedeset nijansi - siva” koji je postao najprodavanija knjiga godine, prodat u milionskom tiražu, a nedavno je objavljen i u Srbiji.

Ljubitelji “Džejn Ejr” možda neće biti oduševljeni kada saznaju da je glavna junakinja imala “eksplozivan seks sa Ročesterom”, a da je junakinja “Orkanskih visova” Keti uživala u vezivanju, dok je čuveni detektiv Artura Konana Dojla imao aferu sa doktorom Votsonom.

Kler Siemaskijevic, osnivač kompanije koja će ove naslove početi da izdaje od 30. jula, međutim tvrdi da nije reč o novom pisanju klasika.

- Mi ćemo zadržati originalnu prozu u autorov glas. Ništa od toga nećemo menjati, ali želimo da osnažimo romane dodavanjem scena koje nedostaju, kako bi čitaoci uživali. Ljudima će se ili dopasti ili ne. Ali, mi smo sto posto uvereni da postoji tržište za ovu vrstu literature. Mi ćemo približiti klasike novoj generaciji čitalaca kao i ljudima koji vole ove romane i koji bi želeli da vide šta smo uradili sa njima - rekla je ona.

Ubačene scene napisaće neki od 250 pisaca koji za ovog izdavača pišu erotske romane.

Pogledajte još