Top tri tajne mršavljenja čuvenog dr Oza

Popularni doktor Oz je u svojoj emisiji otkrio tri međunarodne "tajne" koje sigurno dovode do mršavljenja - svakog dana konzumirajte rooibos čaj, kiselo povrće i cele žitarice.

Ako ih uključite u svoju svakodnevnu ishranu, učinak će biti kumulativan i na zdrav način, bez nekih velikih odricanja moći ćete da izgubite 8 kilograma za 12 meseci, prenosi sajt "she.hr".

Tajna br. 1 - Mađarska

(old_image)

''Proces koji koriste kako bi spremili povrće je dijetetska tajna koja Mađaricama osigurava mršavljenje. Gotovo da i nema kalorija u kiselom povrću, stoga predstavlja idealnu hranu za grickanje za mnoge'', objasnio je dr. Oz pravi značaj ukiseljenog povrća.

Sirće koji se pri tom koristi može zaustaviti povećanje masnoća i tako olakšati gubitak suvišnih kilograma ili pak spriečiti debljanje. S druge strane, kod ovakvog povrća treba obratiti pažnju na količinu soli koju sadrži.

Tajna br. 2 - Švajcarska

Tajna vitkog struka Švajcarkinja leži u ranojutarnjoj porciji muslija.

''Stalno preporučujem musli osobama kojima je zobena kaša za doručak dosadila. Reč je o žitaricama celog zrna, što znači da vas zasite i pomažu da želju za slatkim držite pod kontrolom'', tvrdi popularni TV-doktor.

Ove žitarice jedite sa mlekom ili jogurtom koji sadrže nizak procenat masnoće, a možete da dodate i šaku svežeg bobičastog voća i orašastih plodova.

(old_image)

Tajna br. 3 - Južna Afrika

''Hrana Južne Afrike je toliko multikulturalna da se zove 'dugina kuhinja'. Međutim, nije bitno samo ono što žene iz ovog podneblja jedu kako bi bile mršave, nego šta piju. A to je rooibos čaj'', objasnio je dr. Oz.

Za razliku od crnog čaja, rooibos ne sadrži kofein, što ga čini prikladnim za konzumiranje tokom čitavog dana svim osobama, a posebno osobama koje pate od nesanice, poremećaja spavanja, stresa i napetosti.

S obzirom da je prirodno slatkast, nije ga potrebno dodatno zaslađivati. Probajte da zamenite jednu šoljicu crne kafe ovim čajem i možete računati na 3,41 kilograma manje u godini dana. Može se piti i hladan, mešati sa sokom od pomorandže, a neki ga koriste čak i za koktele.

Kao što vidite, saveti su vrlo jednostavni i lako primenjivi,a od vas se ne očekuje nikakva dodatna dijeta i odricanje. Vredi pokušati, zar ne?

Pogledajte još