Golmanu Stojkoviću umrla majka dok je branio u Valeti

Penzionisana profesorka fizičke kulture Kosa Stojković (63), majka golmana FK "Partizan" Vladimira Stojkovića, umrla je sinoć u Loznici.

(old_image)

Kosa Stojković

Kosa Stojković je nekadašnja reprezentativka SFRJ u atletici, imala je više od 100 nastupa i isto toliko medalja na takmičenjima širom sveta

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Loznici u utorak uveče potvrđeno je da su oko 21 čas konstatovali smrt Kose Stojković. U policiji u Loznici rečeno je da je umrla prirodnom smrću, odnosno da nije bilo tragova nasilja.

Po ocenama lekara, Stojkovićeva je izdahnula, najverovatnije, četiri sata pre nego što je stigla lekarska ekipa. Komšije koji sa njom kontaktiraju, uzalud su je popodne zvali na telefon, zvonili na vrata, a kada su posumnjali da nešto nije u redu, razvalili su vrata i pronašli je bez znakova života .

Vladimir Stojković i njegov brat Vladan izjavili su Press-u da je njihova majka umrla prirodnom smrću i zamolili medije da ne spekulišu da je reč o samoubistvu.

Biografija Kose Stojković:

Kosa Stojković je nekadašnja reprezentativka SFRJ u atletici, koja je iza sebe imala više od 100 nastupa i isto toliko medalja na takmičenjima širom sveta, živela je sama, ali je bila u stalnom kontaktu sa sinovima, a posebno sa Vladimirom. U dva mandata bila je gradski funkcioner, član Gradskog veća Loznice, zadužena za sport i fizičku kulturu kao kadar stranke G-17 Plus.

Slovila je za funkcionera bez dlake na jeziku, nije se borila samo za bolji statust sportista, već i za više reda u sportskim kolektivima, a ukazivala je energično i na pojave kriminala, korupcije, nemorala...

Reprezentativni golman saznao je tragičnu vest po završetku utakmice.

Bolest:
"Press" navodi da je Kosa imala teško oboljenje krvi, tačnije nedostatak crvenih krvnih zrnaca, zbog čega je već neko vreme pila jako puno lekova. Živela je sama i imala je ženu koja je stalno brinula o njoj.

Ona je pre sedam dana imla i saobraćajni udes, što je, kako se pretpostavlja, dodatno pogoršalo njeno zdravstveno stanje.

Da je Kosa umrla prvi su javili, preko društvenih mreža, njeni sadašnji i bivši đaci.

Porodica je svo vreme bila uz nju, a njena snaja Bojana, Vladimirova žena, bila je kod nje pre nedelju dana.

Vest o njenoj smrti pronela se gradom još dok je trajala utakmica na Malti, na kojoj je igrao Vladimir.

Pogledajte još