Dres kod za tropske temperature

Zamislite scenu: ulazite u banku ili neku državnu instituciju i imate šta i da vidite. Devojka koja radi nosi providnu kratku haljinu sa ultra visokim sandalama sa otvorenim prstima ili japanke i šarenu haljinicu koja "miriše" na more. Poslovno pitanje koje ste nameravali da joj postavite zaboravite jer osim "Gde ti je lopta za plažu?", ništa drugo nije na mestu.

Neprikladna i nepristojna odeća: neprimereno kratke suknje bluze sa velikim dekolteom ili tankim bratelama, kratke i providne bluze, kratke pantalone,majce bez rukava, majce sa golim leđima, obuća sa otovorenim prstima, klompe, japanke..

Drage dame morate shvatiti da vas neprikladna odeće na poslu neće daleko odvesti i da nema izgovora koji to može da opravda, posebno onaj da želite da napredujete u poslu.

Muškarci takođe na radnom mestu ne mogu da oblače, ono što im prvo padne pod ruku. Zaboravite trenerke, bermude, majce na bratele i sandale sa otvorenim prstima.

Iako se temperature preko 38 stepeni smatraju izuzetno opasnim vremenskim uslovima, jer mogu da ugroze zdravlje ljudi, moramo poštovati ova pravila koja nas ipak izdvajaju od Grandove Parade.

Kakav je dres kod kod vas na poslu?

Pogledajte još