Neophodna reforma PIO fonda i javnog sektora

BEOGRAD, 18. jula 2012. (Beta) - Unija poslodavaca Srbije saopštila je u sredu da bi medju prioritetima nove vlade trebalo da bude reforma Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i javnog sektora bez kojih ne može biti dugoročnog razvoja privrede i poboljšanja životnog standarda gradjana.

Kako se navodi, iako su pregovori o formiranju vlade pri kraju, nije dobro što se medju iznesenim prioritetima kojima će se nova vlada baviti ne nalazi reforma PIO fonda i javnog sektora, jer su to trenutno najvažniji poslovi u državi.

Unija poslodavaca navodi da je potrebno da se u okviru nove vlade odrede ličnosti koje imaju dovoljno stručnog znanja i visok moralni i politički integritet za bavljenje ovim dvema ozbiljnim reformama.

"Ne sme se ponoviti da se za račun održanja nekih koalicija u Vladi RS, reforma Fonda PIO i javnog sektora opet gurne pod tepih, a država nastavi sa daljim zaduživanjem koje će biti sve nepovoljnije i sa većim kamatama, zbog visokog rizika zemlje", dodaje se u saopštenju.

Unija poslodavaca Srbije navodi da je u Upravnom odboru Fonda PIO pokrenula inicijativu za restruktuiranje Fonda PIO i posle 15 meseci rada, zajedno sa predstavnicima sindikata i penzionera, izradjen je prvi plan restruktuiranja Fonda PIO posle više od dvadeset godina - Polazne osnove za restruktuiranje Fonda PIO.

Pogledajte još