Znaš koji narod je najlenji u Evropi?

Maltežani, Srbi i Britanci spadaju u tri evropske nacije koje odlikuje izuzetna lenjost i letargičnost. Kako istraživanje pokazuje, a prenosi "The Daily Telegraph", skoro dve trećine odraslih u Velikoj Britaniji izlaže svoje zdravlje opasnosti zbog manjka fizičkih aktivnosti.

Više lenji od Britanaca su samo građani Malte i Srbije.

Malta se nalazi na prvom mestu sa 72 posto odraslih koji su fizički neaktivni, sledi je Srbija, a za njom je Velika Britanija sa svojih 63 posto, koja je time daleko iznad SAD (41 posto), Francuske (33 posto) i Grčke (16 posto).

Oko 63 posto odraslih u Velikoj Britaniji odbija da se prihvati savete po kojima je svima neophodno najmanje 30 minuta umerenih vežbi, kao što je šetnja na otvorenom, i to pet puta nedeljno ili tri puta nedeljno po 20 minuta intenzivne fizičke aktivnosti.

Lekari upozoravaju da svi koji odbijaju da u svoj dnevni režim uvedu fizičku aktivnost rizikuju da obole od srčanih bolesti, dijabetesa i više vrsta raka.

Britanaci su dva puta više letargični od globalnog proseka, što ih je smestilo na osmo mesto liste u koju je uvršteno ukupno 122 zemlje, koje čine 89 posto svetske populacije.

Da li se veruješ u ovo istraživanjem?
Vežbaš?
Koliko?

Pogledajte još