Da li znate sve o braku?

Ugađanje

Da, dragi ili da, draga, tvoja želja je za mene zapovest… E, ovako definitivno ne valja. Neki ljudi, kako tvrde psiholozi, nikako ne mogu da shvate da se se svet ne vrti oko njih. Najčešća greška je u tome što mnogi ništa ne preuzimaju u strahu od loše reakcije druge strane. Mnogi zato podsvesno potiskuju svoje želje samo da bi sačuvali vezu, a u stvari na nesvestan način potkopavaju temelje braka.

Očekivanja

Ne mora da znači da ono što odgovara njoj ili njemu, odgovara i vama. Ozlojeđenost se lako javlja ako se očekivanja razlikuju ili su razbijena teškom realnošću. Neke žene tako misle da će dolazak bebe promeniti njihovog muža i približiti ga njima, a često ostanu same kada uoče da ipak nije tako.

Način govora

Ponekad se i naozbiljnije primedbe mogu izreći na veoma šarmantan način. Ton glasa i način govora mogu predstavljati problem ukoliko su obojeni negativnošću.

Svakako razgovarajte o onome što vas muči, ali uradite to na način koji je okrenut rešenju, a ne na način koji će vas više udaljiti od rešenja.

Komunikacijski stil

Ukoliko osećate da vas suprug ili žema ne razumeju, možda je vreme da ispitate svoj komunikacijski stil.
Žene često ponavljaju pritužbe više puta u nadi da će ih muž razumeti, a on u sebi misli “evo je, počela ponovo da zvoca”. Bolje, je možda, primedbu reći direktno samo jednom i ne tražiti odmah uzvratnu reakciju, savetuju stručnjaci i naglašavaju da je nekim ljudima potrebo vreme da testiraju ono što su čuli.

(old_image)

Seks

Umor, bolest, stres mnogo je razloga da se kaže ne seksu u braku. Stručnjaci naglašavaju da se kao i sve i seks može naučiti tako što ćete izgraditi samo za sebe vreme i želju. Za početak nastojte da sami sebi budete seksi, pa će i seks doći.

Nega

Neko je usmeren na porodicu, neko na karijeru Pokažite, savetuju psiholozi bar malo nege za svog partnera, tako što ćete mu se nasmešiti, dodornuti ga ili zagrliti. Ljudi vole pažnju, a ovo je sigurno je najlakši način da kažete drugoj strani da vam je stalo.

Pogledajte još