Fanovi Betmena prete smrću kritičarima novog filma?!

Met Etčiti, glavni urednik sajta "RottenTomatoes", izjavio je da je ovo prvi put da pomenuta internet starnica zabranjuje komentare posetilaca, kao i da će do kraja nedelje problem sa uznemiravajućim pretnajma biti otklonjen.

Omraženi kritičari sajta "Rotten Tomatoes" nisu jedini koji su primali pretnje smrću. Maršal Fajn, kritičar čije komentare o "Usponu Mračnog viteza" objavljuje sajt "HollywoodFine", na svoje postavke primio je 104 uvredljivih komentara. U nekima od njih obožavaoci Betmena poručili su Fajnu da će izgoreti u vatri, odnosno da će završiti u komi.

- Posao cenzure komentara postao je suviše obiman za moje zaposlene, tako da smo bili prinuđeni da zabranimo sve komentare. Bilo je previše mrznje upućene kritičarima filma koji još uvek nije prikazan - izjavio je Etčiti.

Urednici internet stranice razmišljaju o tome da svoju stranicu kreiraju na Facebooku, jer će kontrola komentara na taj način biti lakša.

Za razliku od "RottenTomatoes", ostali sajtovi poput "MetaCritic" i "MovieReviewInteligence", dozvoljavaju posetiocima komentare tek nakon projekcije ocenjenih filmova.

Kritike se postavljaju kako bi ljubitelji filma dali svoje mišljenje, složili se sa njima ili negodovali njihove stavove. Nažalost, sve ovo često ode predaleko i otme se kontroli.

Izvor: Blic

Pogledajte još