Top 11 najbizarnijih izbora za miss

Miss atom

Ne, ne radi se o junakinji nekog superherojskog stripa ili filma. Ovo je izbor koji još od 2004. organizuje sajt Nuclear.ru gde se bira najlepša žena koja radi na nekoj od funkcija u ruskoj nuklearnoj industriji. Cilj je, kako se navodi, da se dokaže da žene imaju bitno mesto u ovoj industriji, a, verovatno, i da se što više naučnica prošeta u bikinijima po nuklearkama.

Miss ruske vojske

Tokom 2005. godine, rusko Ministarstvo odbrane okupilo je 19 najlepših pripadnica vojske koje su se takmičile u brzini izvršavanja zadataka, puzanju pod punom ratnom opremom, trčanju sa oružjem i penjanju po tenkovima. Naravno, sve je to u propagandne svrhe emitovano na nacionalnoj televiziji. Bikinija nije bilo, ali je bilo pesme koja, pored ostalog, kaže "vojnici smo mi, oružje dolazi prvo, dečaci su drugi".

(old_image)


Miss časna sestra

Možda je koncept "seksi redovnica" kliše, ali jednom italijanskom svešteniku se učinilo da je sasvim u redu ideja da održi online izbor za najlepšu časnu sestru u Italiju. Ipak, one su bile odevene od glave do pete, a pored slike tražilo se od njih da napišu nešto o svom životu. Ničeg bezobraznog nema ovde... Ili ipak?

Miss Klingonaca

Već deset godina žene sa svih krajeva sveta dolaze u Atlantu na konvenciju "Dragon Con" da bi se borile za prestižnu titulu najlepše u Klingonskom carstvu. One veliki trud ulažu da bi kostimom i šminkom izgledale što sličnije junakinjama iz "Zvezdanih staza" (Star Trek). Koliko su dame-trekiji strastvene dokaz je izjava jedne pobednice koja je pripretila da će "odseći glavu novoj pobednici kako bi imala dve krune i dva trofeja".

(old_image)

Miss zatvora

U Bogoti u zatvoru "Buen Pastor" svake godine se održava izbor za najlepšu zatvorenicu, a sve to u čast Device Mercedes, svetice zaštitnice ovog zatvora. Dame koje su daleko od svetica se za ovu feštu lepote ukrašavaju perjem i šljokicama, a odevaju u usku garderobu. Međutim, ovaj izbor nije običaj samo u Kolumbiji. Tako u Sao Paulu i Rio de Žaneiru postoji manifestacija pod nazivom "Karneval u zatvoru", dok u Najrobiju i Litvaniji se veruje da ovi izbori za miss popravljaju moral zatvorenica.

Miss proleća

Nekoliko stvari je čudno u ovom izboru za miss, a što mu naziv ni najmanje ne nagoveštava. Prvo, iako se radi o najlepšoj dami tokom proleća, izbor se dešava u Sibiru, gde proleće "tu i tamo svrati". Drugo, romantičan naziv dodeljen je manifestaciji koja se održava u ženskom zatvoru u kome se dame bore za sledeće prestižne titule: Grčka boginja, Najcvetnija haljina i Najmaštovitija uniforma. I, treće, ovaj izbor se prenosi uživo na nacionalnoj televiziji.

(old_image)

Miss plastične hirurgije

Mnogima je bilo žao što je ovaj izbor ukinut nakon samo jednog izdanja, ali možda će ga zato svi i zauvek pamtiti. Izbor je pokrenula jedna Kineskinja (na slici) kojoj je učešće u klasičnom izboru zabranjeno zato što je išla "pod nož". Te 2004. godine izbor za Miss plastične hirurgije okupio je čak 90 učesnica, a najlepša korisnica usluga plastičnih hirurga dobila je i specijalnu člansku kartu u vrednosti od 6.000 dolara. Taman za još jednu ugradnju silikona negde već...

Miss džambo kraljica

Ovo je jedini izbor za miss na svetu gde je najlepša ona dama koja ima najviše kilograma. Izbor za džambo miss održava se na Tajlandu tokom praznika kada se slave slonovi, pa je tako zadatak dama da na najbolji način predstave sve vrline ovih životinja poput elegancije, gracioznosti, ali i veličine. Međutim, iako zvuči bizarno, ovaj izbor za miss možda ima i najbolju nagradu od svih. Naime, pobednica dobija mogućnost da bude deo tima koji se bori protiv izumiranja slonova na Tajlandu.

(old_image)

Miss kondom

Na Tajlandu se održava izbor za ženu koja najbolje naduvava kondom. Komentari suvišni, zar ne?

Miss "šiške ispod miške"

U Nevadi postoji trodnevni festival posvećen tom "toliko neverovatno zanimljivom" delu tela kakav je pasuh. Tokom ovog festivala žene se takmiče za titulu Miss pazuha. Dlačice su dozvoljene i poželjne. Samo, kako naći vremena za ovaj izbor kada se održava i takmičenje u bacanju dezodoranasa ili izbor za najznojaviju majicu?

(old_image)

Miss nagazne mine

Umetnika Mortana Travika inspirisale su žene Angole i Kambodže koje su često žrtve nagaznih mina. On je pomislio da bi ovakav izbor dao snagu ženama koje su preživele traume amputacije. Međutim, kambodžanske vlasti su odmah zabranile izbor za najlepšu žrtvu nagazne mine smatrajući da je neukusan i izrabljivački. Ali, to nije sprečilo organizatore da ostvare svoju ideju, pa su takmičenje preselili u Norvešku gde su se žrtve nagaznih mina borili za, verovali ili ne, veštačke ruke i noge.

Ludi, ludi svet ili, jednostavno, borba za ideju da šansu zaslužuju svi?

Pogledajte još