Mitrović prodaje Pink i Avalu

Dogovor o prodaji TV Avala je postignut, dok je prodaja TV Pink u finalnoj fazi, pišu beogradski mediji. List Press tvrdi da "ružičasto carstvo Željka Mitrovića ide u ruke SBB-a, dok će vlasnici TV Avala postati dve firme iz inostranstva, za koje se, međutim, ne zna ko stoji iza njih".

Zaposlenima u Avali je rečeno da iskoriste svoje godišnje odmore jer ih od septembra čeka novi vlasnik i nova programska šema.

Navodi se da je Mitrović u utorak postigao načelan dogovor sa direktorom SBB Draganom Šolakom. Uskoro bi SBB trebalo da bude većinski, a Mitrović manjinski vlasnik Pink-a.

Pregovori oko TV Avala ne idu baš tako glatko. Tu je Mitrović manjinski vlasnik, ali je Avala u digovima i problemima. Ko će kupiti Avalu, navodno se ne zna, ali se zna da su u pitanju firme iz inostranstva.

U svakom slučaju, zahtev prvo treba da bude podnet RRA. Zaposlenima u Avali je rečeno da iskoriste svoje godišnje odmore jer ih od septembra čeka novi vlasnik i nova programska šema.

Zaposleni u TV Avala mesecima su bili u štrajku zbog neisplaćenih zaostalih zarada, a ta TV stanica u tom periodu bila je u blokadi.

Pogledajte još