URS, Preokret i DS potrošili u kampanji više od prihoda

BEOGRAD, 19. jula 2012. (Beta) - Koalicija oko Demokratske stranke, Ujedinjeni regioni Srbije i Preokret u kampanji za parlamentarne izbore potrošili su daleko više novca u odnosu na sredstva koja su prikupili ali to ne znači da su u prekršaju, rekla je u četvrtak direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković.

"Način na koji će se pokriti ti troškovi može da bude prekršaj ako se naknadno budu plaćali ili ako se budu izmirili iz sredstava za redovan rad stranaka jer će se onda raditi o nenamenskom trošenju sredstava", upozorila je Marković na konferenciji za novinare.

Direktorka agencije je rekla da će način na koji će stranke pokriti te troškove biti signal za reagovanje Agencije za borbu protiv korupcije.

Ona je predstavila analizu troškova kampanje za sedam najvećih koalicija i stranaka za izbore na svim nivoima održane 6. maja i rekla da su oni pokazali da su stranke za izbore najviše sredstava potrošile iz javnih izvora, bez obzira što su uzimali i kredite za kampanju.

Pogledajte još