U Smederevu najbolja predstava "Bunar"

SMEDEREVO, 20. jula 2012. (Beta) - Nagrada za najbolju predstavu na četvrtom Medjunarodnom ambijentalnom pozorišnom festivalu "Tvrdjava teatar" u Smederevu, pripala je predstavi "Bunar", u izvodjenju glumaca Ustanove kulture "Vuk Karadžić" Beograd, po tekstu Radmile Smiljanić, u režiji Egona Savina.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Diegu De Brea, reditelju predstave "Zločin i kazna", u izvodjenju Slovenskog mladinskog gledališča iz Ljubljane, saopštio je danas žiri.

Najbolja glumica, po odluci žirija je Radmila Živković, za ulogu majke u predstavi "Bunar", po tekstu Radmile Smiljanić, u izvodjenju Ustanove kulture "Vuk Karadžić" iz Beograda.

Najbolji glumac na četvrtom Medjunarodnom pozorišnom festivalu Tvrdjava teatar bio je Igor DJordjević, tumač lika Kanjoša Macedonovića u istoimenoj predstavi radjenoj po adaptaciji i u režiji Vide Ognjenović, u izvodjenju Narodnog pozorišta Beograd.

Specijalna nagrada za najbolju mladu glumicu pripala je Tanji Petrović, za ulogu Une, u predstavi "Zbogom SFRJ", po tekstu i u režiji Kokana Mladenovića, u izvodjenju Ateljea 212 iz Beograda.

Odluku o nagradama doneo je žiri četvrtog Medjunarodnog ambijentalnog pozorišnog festivala Tvrdjava teatar, u sastavu glumica Emina Elor, režiser Miloš Jagodić, i dramaturg Branislav Nedić.

Pogledajte još