Kako se raspao sistem...

Jednoga dana „neke tamo godine“ Mirjana Jovanović se našla pred matičarem i tako ozvaničila svoju ljubav prema Predragu Jovanoviću. Na pitanje da li će uzeti muževljevo prezime, zadržati svoje ili svoje dodati muževljevom Mirjana je odgovorila da će svoje prezime dodati suprugovom. I tako je postala Mirjana Jovanović – Jovanović.

Mirjana i Predrag su uskoro dobili kćerku Danijelu. U nekom trenutku bračni par je zapao u krizu, došlo je do razvoda, a Danijela je odlučila da uzme majčino prezime jer se u njemu ogledala „sva celovitost njene biti“. Kada je ona stasala za udaju venčala se sa Draganom Jovanovićem. Na pitanje matičara u vezi s prezimenom odgovorila je da želi da muževljevo prezime doda svom. I tako je postala Danijela Jovanović – Jovanović – Jovanović.

Danijela i Dragan su dobili kćerku Ivanu. Ona je bila prava lepotica, porodični ponos, prava pametnica. Međutim, nije se dobro slagala sa ocem, stalno su se svađali i prepirali čak i oko „najmanjih sitnica“. Zato ona reši – čim postane punoletna uzeće majčino prezime. Tako i bi. Nekoliko godina kasnije ona se zaljubi i potom uda za Zorana Jovanovića. Matičar… pitanje u vezi s prezimenom… već pogađate odgovor… I tako ona postane Ivana Jovanović – Jovanović – Jovanović – Jovanović.

Ivana i Zoran su uskoro dobili kćerku Natašu. Da li treba da ponavljamo celu priču? Uglavnom Nataša stane pred matičara sa izabranikom srca svoga, Nemanjom Jovanovićem. I odluči da postane Nataša Jovanović – Jovanović – Jovanović – Jovanović – Jovanović.

Nataša i Nemanja dobiju kćerku Jelenu. Jelena u svom životu naleti na Borisa Jovanovića, uda se za njega, odluči da uzme njegovo prezime i tako postane Jelena Jovanović…

Eto kako je jedan Boris uspeo da sruši čitav sistem!!!

Dača Kocjan

Pogledajte još