Ženu noge odaju, a muškarca držanje

Muškarac istinktivno pred ženom koja mu se sviđa širi grudi, smeška se i pokušava da uspostavi kontakt očima. Psiholozi kažu da se ljudi podsvesno osmehuju kada su uzbuđeni.

Svaki od ovih pojedinačnih znakova može biti puka slučajnost, ali ako uočite više znakova, verovatno je da je osoba potajno zaljubljena u vas.

Ženske noge

Žena sedi i više puta prekršta noge tako da su stopala okrenuta ka vama, to znači, ako je verovati ovoj školi zavođenja, da joj se sviđate. Lagano njihanje nogom dodatno ističe senzualnu prirodu i simpatije, tvrde majstori neverbalnog zavođenja.

Slučajni dodiri

Ako vas prijatelj u razgovoru često dodiruje, moguće je da je zaljubljen u vas. Ako se čini da su ti dodiri sasvim platonski i benigni, upućuju ipak na to da privlačnost postoji. Iniciranje fizičkoga kontakta najčešće je znak fizičke privlačnosti.

Približavanje

Svaki put kad ste u društvu, on ili ona se potrude da stoje ili sede tik do vas. Ovo može biti pokazatelj potajne želje da bude u vašoj blizini. Ako se, u razgovoru još i diskretno naginje prema vama, to dodatno potencira signal da ga privlačite i da oseća duboku emocionalnu bliskost s vama.

(old_image)

Zenice

Postoje četiri osnovna znaka da se nekom sviđate: podignuta ramena, nožni prsti usmereni prema unutra, dlanovi okrenuti prema gore, lagano nagnuta glava uz pogled ispod uzdignutih obrva.

- Vidite li samo jedan od njih, to je dobar znak, ali ako primetite sva četiri, to je pouzdan dokaz da je ljubav u vazduhu - tvrdi David Givens, antropolog stručnjak za neverbalnu komunikaciju.

Nesvesno podizanje ramena otkriva mekšu, gotovo detinjastu stranu osobe koja vam govorom tela poručuje da je prema vama otvorena i da vam je sklona. I prsti na stopalima okrenuti prema unutra znak su da osobu jako privlačite, ali i upućuju na to da vas se ta osoba na neki način plaši.

Ako su dlanovi osobe s kojom razgovarate okrenuti prema gore kad ruke miruju ili kad gestikulira, to je znak da je ona zanemarila svoju ranjivost i da vam je otvorila vrata svog srca. Ako još niste sigurni sviđate li joj se ili ne, tokom razgovora pogledajte zenice.

Dok gledamo nekog ko nam se istinski sviđa, pod udarnim dozama hormona adrenalina zenice nam se nesvesno šire i postaju veće, bez obzira na svetlost. Nakon skeniranja zenica pogledajte stopala, ako su okrenuta prema vama, definitivno ste možda kraj svoje srdne duše.

Pogledajte još