Ubica iz Denvera verovatno delovao sam

Vlasti su saopštile da 24-godišnji Holms nema krivični dosije, kao ni veze sa nekom terorističkom organizacijom. Istražitelji pretpostavljaju da je delovao sam, preneo je amerićki portal Hafington post (Huffington post).

Policijski zvaničnik izjavio je da je napadač imao pušku i dva pištolja, a da je tokom napada nosio pancir i gas masku.

Holms je uhapšen posle napada pored vozila koje je koristio i nije se opirao hapšenju. Motiv napada još nije poznat.

Policija i dalje pokušava da raščisti Holmsov stan koji je, prema saopštenju policije, pun "veoma sofisticiranih" eksploziva. Na terenu u istrazi pomaže i oko 100 agenata Federalnog istražnog biroa (FBI).

Pet okolnih zgrada je evakuisano dok policija ne demontira eksplozive.

Prema rečima svedoka, Holms je u bioskopsku salu prvo ubacio suzavac, a kada je dim počeo da se širi gledaoci su pomislili da je sve deo projekcije. Šta se tačno dešava shvatili su tek kada je napadač počeo da puca.

Napad je prekidao samo da bi napunio oružje, a ubio je svakog ko je pokušao da pobegne iz sale, preneo je AP.

U napadu su povređena i deca, među kojima i četvoromesečna beba.

Napadač odgovoran za smrt najmanje 12 ljudi u bioskopu, za vreme ponoćne premijere novog filma o Betmenu "Uspon Mraćnog viteza", živi u stanu u predgrađu Denvera - Aurori, oko osam kilometara od mesta tragedije.

Poručnik Andra Braun iz policijskog odeljenja u San Dijegu izjavila je novinarima, ispred kuće majke osumnjičenog, da je Holms išao u srednju školu u San Dijegu, u američkoj državi Kalifornija, posle čega je otišao na studije u Kolorado.

Prema izveštajima američkih medija, Holms je 2011. godine upisao doktorske studije neurologije na Univerzitetu Kolorado Denver, ali je navodno napustio studije u junu.

DENVER, 20. jula 2012. (Beta)

Pogledajte još