SMS za dokumenta i u Novom Pazaru i Novom Beogradu

BEOGRAD, 21. jula 2012. (Beta) - Gradjani će od ponedeljka, 23. jula, moći da zakažu termin za izdavanje ličnih karata i posaoša slanjem SMS poruke mobilnim telefonom i u policijskoj stanici na Novom Beogradu, kao i od 25. jula u Novom Pazaru, saopštilo je u subotu Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Kako je saopšteno, gradjani koji žele da izvade nova dokumenta treba da pošalju SMS poruku na broj 2224 "u tri jednostavna koraka" po ceni od 70 do 80 dinara.

Uputstvo za zakazivanje termina putem SMS servisa može se preuzeti na sajtu MUP-a (http://www.mup.gov.rs/cms_cir/dokumenta.nsf/SMS-zakazivanje.h).

Projektom "SMS servis za zakazivanje termina za izdavanje biometrijskih dokumenata" do sada su obuhvaćene policijske stanice Savski venac, Palilula, Rakovica, Vračar, Voždovac, kao i policijske uprave Novi Sad i Kragujevac.

Servis se aktivira slanjem sms poruke sadržine MUP i JMBG na broj 2224.

Servis podrazumeva mogućnost zakazivanja porodičnih spojenih termina, promene ili otkazivanja termina. Dan pre dobijenog termina dobija se poruka koja podseća na zakazan termin i tada je potrebno potvrditi dolazak.

Pogledajte još