Dačić: Vlada će opravdati očekivanja

"Čvrsto sam rešio da buduća vlada obavlja posao najbolje što može u interesu našeg naroda i svih građana", izjavio je Dačić na Perućcu kod Bajine Bašte, gde je učestvovao na 19. Drinskoj regati.

On je kazao da nikad nije obećavao da će vlada rešiti sve probleme koji postoje, ali je napomenuo da će "sigurno uložiti sav napor, znanje i trud kako bi se učinilo sve ono što narod očekuje".

Dačić je najavio i da će se sutra održati sednica Glavnog odbora SPS-a na kojoj će se utvrditi lista ministara iz te stranke.

Dodao je da po pitanju ministara iz koalicije oko socijalista neće biti iznenađenja, pošto su imena tih kandidata već poznata javnosti.

Izrazivši očekivanje da će buduća parlamentarna većina u Srbiji biti najveća u poslednjih deset godina, on je naglasio da je sadašnja slika o vladi Srbije potpuno drugačija od one od pre dve
-tri sedmice kada se razgovaralo samo o osnovnoj koaliciji koja je bila napravljena.

"Mislim da je to dobro za unutrašnje odnose u zemlji, ali i za imidž Srbije u svetu
", rekao je Dačić.

Komentarišući neučešće Milice Delević u novoj vladi, Dačić je kazao da ta odluka Demokratske stranke, čiji je ona član, nije logična, jer Delevićeva već obavlja funkciju šefa Kancelarije za evropske integracije.

Pogledajte još