Rukometaši Srbije izgubili od Poljske

BEOGRAD, 25. januara 2009. (Beta) - Muška rukometna reprezentacija Srbije izgubila je u Zadru od Poljske 35:23 (21:7), u drugoj utakmici Grupe Dva na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj i tako izgubila šansu da se plasira u polufinale tog takmičenja.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Momir Ilić sa šest golova, dok je gol manje postigao Marko Vujin - on je svoj prvi gol postigao u 53. minutu.

U ekipi Poljske najbolji je bio Tomaš Tlučinski sa 11 postignutih golova, a Bartoš Jurecki postigao je pet.

Reprezentacija Srbije je u dosadašnjem takmičenju u Grupi Dva osvojila tri boda, dok Poljaci imaju bod više. Kasnije danas igraju se mečevi Norveška-Nemačka i Danska-Makedonija.

Na Svetskom prvenstvu sutra je dan odmora, a treću utakmicu rukometaši Srbije igraju u utorak od 15.30 protiv Makedonije.

"Orlovi" su danas odigrali nalošiju utakmicu na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj. Poljaci su već na početku poveli, 3:2, a serijom od 5:0 došli do ralike od pet golova (8:2).

Reprezentativci Srbije su igrali loše u odbrani, dok su u napadu iz loše izgrađenih pozicija i nakon individualnih akcija pokušavali da postignu gol.

U finišu prvog poluvremena srpski rukometaši sedam i po minuta nisu uspeli da postignu pogodak, pa je Poljska na odmor otišla rezultatom 21:7.

Poljski rukometaši su u 35. minutu došli do 15 golova razlike (24:9), a nakon toga reprezentativci Srbije su uspeli da smanje na 25:13. Međutim, Poljaci su u 43. minutu serijom od 4:0 podigli prednost na 29:13.

Reprezentativci Srbije su do kraja meča uspeli da smanje prednost protivnika na 12 golova zaostatka. 

Srbija – Poljska 23:35 (7:21) 

Srbija:Pejanović (devet odbrana), Stanić (9), Kojić 2, Ćuruvija, Šešum 1, Vujin 5, Vučković 2, Stojanović 2, Toskić 1, Ilić 6, Bojinović 4, Marković, Prodanović, Mešter 

Poljska: Šmal (18 odbrana), Malher (3), Jaška, K. Lijevski 1, Kučinski 3, Bijelecki, Sjodmijak, Vleklak 1, Jurecki 5, Jurašik 4, Jurecki 3, Tlučinski 11, M. Lijevski 5, Glinski 1.

Pogledajte još