Prinudni odmor za 708 radnika

NOVI SAD, 23. jula 2012. (Beta) - Nezavisni sindikat Naftagasa saopštio je u ponedeljak da će odlukom poslovodstva Naftne industrije Srbije 708 radnika tog dela kompanije biti poslato na dvomesečni prinudni odmor, a ne 300 kako je objavilo rukovodstvo.

Sindikat je negirao i navode poslovodstva NIS-a da je reč o radnicima koji obavljaju niskokvalifikovane administrativne poslove.

Predsednik Nezavisnog sindikata Naftagasa Sava Blagojević rekao je za agenciju Beta da se iz nove sistematizacije radnih mesta "jasno vidi" da će ukupno 708 radnika biti poslato na prinudni godišnji odmor".

"Nije tačno da se šalju ljudi sa nekih niskih administrativnih poslova, već su medju njima i rudarski inženjeri, inženjeri zaštite životne sredine, pravnici, ekonomisti...", naveo je Blagojević, koji je Beti pružio i dokumentaciju na uvid.

Blagojević je kazao da nije problem samo u tome što rukovodstvo šalje radnike na prinudne godišnje odmore na osnovu sistematizacije, koja je, kako tvrdi, promenjena nezakonito, već i u tome što oni koji ostaju rade prekovremeno i imaju veliki broj prekovremenih i noćnih radnih sati.

Pogledajte još