SMS zakazivanje termina za LK i pasoše

Servis je već dostupan u PU Novi Sad, PU Kragujevac kao i u PU za grad Beograd i to u sledećim policijskim stanicama: PS Savski venac, PS Rakovica, PS Palilula, PS Voždovac i PS Vračar.

Servis se aktivira slanjem SMS poruke sadržine MUP i JMBG na broj 2224 u tri jednostavna koraka. Ukupna cena sve tri SMS poruke iznosi od 70 do 80 dinara. Korisnici će moći da zakažu termin za podnošenje dokumenata za izdavanje lične karte i pasoša, prateći jednostavna uputstva koja će dobiti nakon aktiviranja servisa, kroz povratne poruke koje dobijaju na svom mobilnom telefonu.

Servis podrazumeva mogućnost zakazivanja porodičnih spojenih termina, promene ili otkazivanja termina. Dan pre dobijenog termina dobija se poruku koja treba da podseti na zakazan termin i zatraži još jednom potvrdu dolaska.

“Na ovaj način otvaramo još jednu mogućnost dobijanja termina, očekujemo da će se skratiti procedura za izdavanje ličnih i putnih isprava i izbeći gužve u policijskim stanicama”, navodi MUP.

Za sve ostale građane kojima korišćenje mobilnog telefona nije zgodno, ostaju svi već do sada poznati načini zakazivanja termina. Uputstvo za zakazivanje termina putem SMS servisa može se preuzeti na sajtu MUP-a.

Izvor: danubeogradu

Pogledajte još