Kako da prirodno posvetlite kosu

Nakon izlaganja sunčevoj svetlosti mnogim ženama kosa posvijetli nekoliko tonova, a najlakše je onima koje imaju tamno blond ili svetlo smeđu boju kose. Mnoge prirodne namirnice imaju svojstva posvetljivanja pramenova, a sunce ubrzava ceo proces, piše sajt "She".

Limunov sok

Limun je poznat po svojstvima posvetljivanja kože, tkanina, ali i kose. Svetli pramenovi dobijeni takvom metodom izgledaju vrlo prirodno. Izmešajte limunov sok iz jednog svežeg limuna sa 6 kašika vode (za srednju dužinu kose) i utrljajte u suvu kosu. Ostavite da stoji dva sata, a na suncu provedite najmanje 30 minuta. Pre i posle obavezno nanesite regenerator jer limun isušuje kosu, a pazite da pre izlaganja suncu ne nanesete limunov sok na kožu.

Ako imate prirodno tamnu kosu, nemojte koristiti limunov sok za posvetljivanje jer bi kosa mogla da dobije narandžastu nijansu.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je izvrstan regenerator za kosu, a može je i posvetiti. Nanesite maslinovo ulje na kosu i pročešljajte je, pa izađite na sunce.

Limunov sok možete da izmešate sa maslinovim uljem i vodom i da stavite u bočicu sa sprejom. Protresite bočicu kako bi se sastojci pomešali. Nanesite sprej na vlažnu kosu i više nanesite na kosu po dužini nego pri korenu.

Rabarbara

Biljka rabarbara i njen koren ne izbeljuju kosu, ali srednje svetlosmeđoj ili tamno blond kosi daju svetliji ton. Neki recepti predlažu da se stabljika biljke kuva u vodi, a zatim se kosa ispere tom tečnošću. Drugi koriste rabarbaru s korenom u prahu u kombinaciji s kamilicom ili je potapaju u vino.

Pivo

Svetlo pivo takođe može da posvetli kosu. Nanesite pivo na kosu i izađite na sunce. Nakon sat vremena isperite kosu hladnom vodom.

Pogledajte još