17. Svetosavske svečanosti "Sokobanja 2009.''

U saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Sokobanji, osnovnom školom «Mitropolit Mihailo», srednjom školom «Branislav Nušić», Organizacijom za turizam, kulturu i sport "Sokobanja" i SO Sokobanja, Dobrotvorno društvo "Sveti Sava" iz Sokobanje organizuje 17. "Svetosavske svečanosti".

Ove godine manifestacija će trajati dva dana, 26. i 27. januara. Kao i do sada, osim navedenih institucija i ustanova, učešće i veliki doprinos ovoj manifestaciji daće Dečji vrtić «Bucko» i Narodna biblioteka "Stevan Sremac" u Sokobanji.

Prema planiranom programu Svečanosti počinju u ponedeljak 26. januara, u 17.00 sati, u kongresnoj sali hotela "Zdravljak" predavanjem posvećenom životu i delu Rastka Nemanjića. U centralnom holu biće postavljena izložba predmeta i fotografija pod nazivom ''Reka pravoslavlja'. Od 19.00 sati, u velikoj sali hotela "Zdravljak" je tradicionalna Svetosavska akademija, na kojoj će nastupiti grupa "Hazari", glumica Ivana Žigon i muzički kvartet Škole mladih talenata iz Ćuprije.

Na Dan svetog Save, u utorak 27. januara, u 8.30 sati, u crkvi Sv. Preobraženja Gospodnjeg je Svetosavska liturgija, u 10.00 sati je priredba u dečjem vrtiću "Bucko", a u 11.00, u zgradi stare škole i svim područnim školama je sečenje slavskog kolača. U Narodnoj biblioteci "Stevan Sremac" obred sečenja kolača je u 17.00 sati, nakon čega je u holu biblioteke predviđen prigodan program. Dobrotvorno društvo "Sv. Sava" će i ove godine najboljim učenicima osnovne i srednje škole uručiti zlatnike i pohvalnice.

Pogledajte još