Del Boj i Rodni nakon 20 godina

Glumci Ser Dejvid Džejson i Nikolas Lindhurst tj. Del Boj i Rodni otkrili su plavu ploču u čast scenariste i producenta Džona Salivana, kreatora najgledanijeg sitkoma u Britaniji - serije “Mućke" (Only Fools and Horses), koji je preminuo u aprilu 2011. godine u 65. godini.

Salivan je bio najpoznatiji po "Mućkama", ali veliki uspeh ostvarile su i serije "The Green Green Grass", "Citizen Smith", "Just Good Friends" i "Dear John".BBC je "Mućke" 2004. godine proglasio za najbolju britansku komičnu seriju svih vremena.

(old_image)

Otkrivanju plave ploče, kako prenosi "B92", pored članova porodice Salivan i brojnih fanova njegovih serija, kao i čuvenih Del Boja i Rodnija, prisustvovali su i Džon Čalis i Sju Holdernes, koji su tumačili uloge Bojsija i Marlin. Ceremonija je bila održana ispred Tedington studija, gde su i snimane “Mućke”.

Fanovi su posle dugo vremena mogli da na istom mestu vide Ser Dejvida Džejsona i Nikolasa Lindhursta, koji su se složili da je Džon Salivan bio genijalac i da je im je bila privilegija što su radili sa njim. Zvezde serije “Mućke” istakle su da njegovo stvaralaštvo treba da bude zapamćeno.

Pogledajte još