A mog oldtajmera vrane posrale

Ne zezam se stvarno. Kad god je novinarima i redakcijama trebalo neko posebno snimanje u zanimljivom okruženju muzeja oldtajmera, čiji je Bratislav Petković vlasnik (ne muzeja nego automobila), on je ljubazno izlazio u susret. Hvala mu. Novinari s njim pili kafu i kažu - stvarno je ok lik.
Al, sad kad ulazi u vladu mediji pišu da je dužan za porez oko osam miliona dinara. Dug mu napravila poslastičarnica "Petković". Kako sam kaže, renovirao je u nevreme, dug na dug i nakupilo se. Ministar kaže, dug će vratiti. Uzeće kredit i rešiti taj problem.

Lepi primeri i primerci

Kako, pitam se? De bre kredit da se uzima, pa u dužničko ropstvo...Jer vremena nisu bolja nego prošle i pretprošle godine. Najavili da će biti još teže. A krediti su nepovoljni. Ljudi se zadužili, ostali bez posla, oduzimaju im imovinu, isključuju struju. Mnogo teško se živi.
E sad, dal' će od ministarske plate moći da otplaćuje kredit? Koliko ja znam, više imaju biznismeni nego ministri. Mislim na regularnu platu.

Ministar kulture je mogao da proda svoje oldtajmere i plati porez, ali bilo mu je žao da to uradi. I stvarno, grad bi ostao bez divnog muzeja i lepih primeraka starih automobila.

Krš u poštu sa neplaćenim računima

Ali kad malo bolje pogledam svoje okruženje, pa bar oldtajmera ima kolko voliš. Istina, nisu u garaži u centru grada, nisu uglačani i čisti kao njegovi... Mog su, recimo vrane posrale...
Pa ipak, samo na potezu od 60. do 62. bloka garant ima parkiranih oldtajmera više nego u muzeju.

(old_image)

Tačno je, nisu u voznom stanju, nekima i točkovi fale, u neke su se uselile mačke, psi lutalice. Ali sve je to za ljude...i sirote životinje.
Mi, koji nismo ministri, sve bismo dugove rado vratili, svoje oldtajmere u red doveli, registrovali, benzinom napunili.
Ima tih automobila po novobeogradskim naseljima toliko da mogu 5 gradskih muzeja njima da napune. Ako bi grad malo uložio u taj projekat?. Ili još bolje, u zgradu Pošte da ih smestimo. Ionako pošta u moderno doba interneta, kako kaže ministar, nije neophodna. Dakle, neka to bude muzej svih naših oldtajmera, dugova i neplaćenih računa (koji poštom stižu).

A možda ministru moja pomoć uopšte neće trebati. Pare ionako nemam da mu dam, a kad on uđe u Vladu, njemu verovatno dug za porez niko više i neće pominjati.
A savetnika i pomoćnika će imati napretek.

Pogledajte još