Hit roman "Pedeset nijansi - Siva" zamenio Bibliju u hotelu

"Pedeset nijansi – SivaE. L. Džejms je prema dosadašnjim podacima najprodavanija knjiga u svetu ove godine. Popularnost ovog književnog hita pokušavaju da unovče i neki ugostitelji.

Svi su "poludeli" za ovim romanom, pa se vlasnik jednog hotela u Engleskoj dosetio da umesto primerka Biblije svojim gostima pokloni ovu knjigu. Roman "Pedeset nijansi – Siva“ goste hotela očekuje na mestu koje je obično rezervisano za primerak Biblije – u fioci noćnog stočića.

- Tako će i oni stidljiviji, kojima je možda neprijatno da ovo izdanje potraže u knjižarama, biti u prilici da pročitaju roman - izjavio je vlasnik hotela "Damson“ Dene Džonatan Denbi.

I hotel "Max“ u Sijetlu setio se da iskoristi popularnost ovog romana, pa tako svojim gostima nudi paket koji im omogućava da prožive neke od ključnih dešavanja u romanu. Ponuda obuhvata dve noći u "Artist king“ sobi za dvoje, kola sa vozačem, četvoročasovnu ekskurziju na brodiću i bocu roze šampanjca "Bollinger Grand Annee“, koji je omiljen Kristijanu Greju, glavnom liku romana. Cena ovog aranžmana iznosi 1.967 dolara.

Hotel "Edgewater“ nudi paket "Pedeset nijansi romanse“ koji košta 914 dolara za noć, dok najprimamljiviju ponudu ima hotel „Heathman“ u Portlandu gde u okviru paketa "Čarli Tango“ (naziv Grejovog helikoptera) možete večerati u restoranu, popiti piće i voziti se helikopterom iznad grada po ceni od 2.700 dolara.

Knjiga "Pedeset nijansi – Siva“ obara sve rekorde po broju prodatih primeraka i za četiri meseca u Americi je prodato više od 20 miliona primeraka, prenosi sajt Izdavačkog preduzeća "Laguna" koje je za srpsko tržište izdalo ovaj popularni roman.

Pogledajte još