Nema seksa u krevetu, ima li ga u knjigama?

Čitalačka publika bi prema pisanju magazina "Newsweek" u godinama koje dolaze mogla da očekuje priče o fetišima, potčinjenosti i sličnim ispoljavanjima seksualnosti, uokvirenim u obilnu količinu romantike.

Knjiga "50 nijansi sive" u roku od četiri meseca prodata je u 20 miliona primeraka, a izdavačka industrija ne propušta priliku da zaradi na novom trendu. Ljubići sa snažnim seksualnim elementom, uz lagane perverzije izgeda da su kombinacija koja garantuje čitaoce i naravno novce.

"Newsweek" piše da je od uspeha "50 nijansi sive" profitirala malo poznati pisac ljubića Silvija Dej (Sylvia Day), čiji je roman "Bared To You" brzo našao izdavača. Roman o emotivno obogaljenim likovima koji vole grub seks Silvija je prvobitno objavila na internetu, da bi uskoro tekst odlučio da izda Berkley Books. Ova knjiga je već prodata u sto hiljada primeraka.

Roman 'Z-Rated' misterioznog autora erotske proze koji piše pod pseudonimom Zane, a čiji se najnoviji naslov reklamira tvrdnjom da kod njega nema sivila, nego je sve vatreno crveno, još jedan je poduhvat u cilju zarade na opisima scena seksa.

Izdavač "Penguin" je reizdao erotsku trilogiju Anne Rice o "Uspavanoj lepotici" iz osamdesetih godina, koja je ponudila prilično drugačiju i vrlo seksualiziranu verziju slavne bajke. Na koricama novog izdanja čak piše da će se knjiga naročito svideti fanovima '50 nijansi sive'.

Šlag na torti su memoari posvećeni vlastitom seksualnom životu i praksi, poput "The Diary of a Submissive" britanske novinarke Sofi Morgan (Sophie Morgan), koja opisuje svoja iskustva u seksualnom potčinjavanju.

Pogledajte još