Hemofarm pobedio posle produžetka

VRŠAC, 27. januara 2009. (Beta) - Košarkaši Hemofarma pobedili su u Vršcu posle produžetka ukrajinski Azovmaš sa 84:74 (19:14, 15:15, 21:23, 15:18, 14:4) u prvom kolu druge faze Evrokupa.

Najefikasniji u timu iz Vršca bio je Milan Mačvan sa 24 poena. Bojan Krstović postigao je 17, a Milivoje Božović 14. Azovmaš je predvodio Kalid El-Amin sa 20, dok je Serhi Liščuk dodao 18 poena.

Ukrajinska ekipa počela je dobro i povela sa 12:5, posle čega je Hemofarm napravio seriju od 14:0 i poveo sa 19:12. Utakmica je bila agresivna, a obe ekipe igrale su na ivici faula. Velika borba vodila se tokom celog meča, do konačnih 70:70 na kraju.

Hemofarm je u produžetku, međutim, napravio seriju 9:0 i neočekivano lako došao do trijumfa.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić zahvalio je posle utakmice publici na podršci "kakvu ovaj tim nikada nije imao", i kazao da je za njegovu mladu ekipu "svaka utakmica ovog kvaliteta izuzetno značajna, a pobeda zlata vredna".

"Odbranu smo igrali na vrhunskom nivou, ali smo imali nedopustivo mnogo izgubljenih lopti, čak 11 u prvom poluvremenu. Žurili smo da poentiramo, igrali smo napad sa nedovoljno koncentracije, što je protivnika večeras održavalo u igri. Ipak, čestitao bih igračima na odličnoj igri i pokazanom moralu", rekao je Karadžić.

Trener Azovmaša Rimas Girkis rekao je da je ovo bila dobra utakmica sa obe strane.

"Izgubili smo mnogo kontri i to nas je koštalo pobede. Svi Hemofarmovi igrači igrali su sa srcem, hrabro, možda i agresivnije, ali sudije to nisu sankcionisale", rekao je Girkis.

Pogledajte još