Kraljicu čuva Džejms Bond

Tačno u 20:12h po londonskom vremenu, počela je ceremonija “Ostrvo čuda” o kojoj se toliko pričalo poslednjih nedelja. Nakon scena iz idilične prošlosti britanskog sela, videli smo slike novog vremena, industrijalizacije, važne segmente iz literature i muzike i savremenih komunikacija.

POGLEDAJ I: Otvaranje Olimpijskih igara 2012 - FOTO

Engleska kraljica u svojoj prvoj mini ulozi sa Danielom Krejgom kao Džejms Bondom u veoma simpatičnoj sceni skoka iz aviona, Rovan Etkinson kao Mr Bin u nastupu sa filharmonijskim orkestrom, najpoznatija savremena engleska spisateljica za decu J. K. Rouling, Dejvid Bekam i Pol Mekartni samo su neki od svetski poznatih učesnika ove ceremonije. Idejni tvorci su reditelj Deni Bojl koji je kreativni direktor ceremonije otvaranja Olimpijskih igara i reditelj Stiven Daldrija u funkciji izvršnog producenta.

Nakon odličnog programa, usledio je defile takmičara, sa Grčkom koja je tradicionalno bila na čelu kolone i Englezima, kao domaćima, na njenom kraju. Zastavu naše zemlje nosio je Novak Đoković.

Olimpijske igre otvorila je kraljica Elizabeta, a za razliku od ranijih otvaranja, olimpijski plamen nije upalila jedna veoma važna ličnost već mlade britanske sportske nade.

Puno se pisalo o Olimpijskim igrama ovih dana. Saznali smo šta olimpijci jedu, kako se provode, kako su protekle doping kontrole... Društvene mreže već bruje o tome da li su Englezi uspeli da nadmaše otvaranje u Kini od pre četiri godine, a sigurno je da će i narednih dana biti još mnogo diskusija na tu temu.

Ipak, najvažnije je da uživamo u najvećem sportskom spektaklu na svetu jer tridesete Olimpijske igre su upravo počele.

Pogledajte još