Serena Vilijams dobila Kuznjecovu, Dementijeva bolja od Karle Suarez

BEOGRAD/MELBURN, 28. januara 2009. (Beta-Fonet(old_image)) - Teniserka SAD-a Serena Vilijams plasirala se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije nakon što je pobedila Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 2:1 po setovima (5:7, 7:5, 6:1). 

Kuznjecova je osvojila prvi set, a u tim trenucima Vilijams nije mogla da pronađe svoju igru zbog visoke temperature. Temperatura za vreme meča dostigla je i 43 stepena, pa su organizatori odlučili da postave krov.

To je uznemirilo osmog nosioca Kuznjecovu, koja je u drugom setu servirala za meč, ali je Vilijams uspela da napravi brejk, a zatim u trećem setu potpuno nadigra protivnicu.

"Definitivno sam ljuta, zašto ne bih bila. Igrala sam dobro i dobro mi je išlo dok nije postavljen krov. Na jučerašnjim mečevima, kada su teniseri igrali, bilo je vruće, pa nije zatvoren krov. Zašto su to danas uradili? Ne shvatam i zbog toga sam bila ljuta", rekla je Kuznejcova posle meča.

Kuznjecova smatra da je postavljanje krova promenilo tok meča, ali priznaje da je morala da iskoristi priliku u drugom setu.

"To je bila velika promena. Dobro sam igrala 'napolju'. Videla sam da joj je teško. Ni meni nije bilo lako... Ali uspela sam da se snađem. To su bila dva različita meča - jedan igrate napolju, a drugi na zatvorenom terenu. Međutim, imala sam svoju šansu, čak i kada je bio zatvoren krov vodila sam sa 5:3 i 5:4, servirala za meč. Ali, nisam uspela", zaključila je Kuznjecova.

Vilijams je rekla da su bili vrlo teški uslovi za igru i da u pojedinim trenucima nije mogla da se sabere.

"Ovo je bilo čudno iskustvo. Osećala sam da gledam teniserku u plavoj haljini, a to nisam bila ja, jer jednostavno, nisam bila na terenu. Bilo je toliko toplo da su mi žice popustile na reketu. Međutim, osetila sam da je pala temperatura kada su postavili krov", rekla je Vilijams.

Vilijams će u polufinalu igrati protiv Jelene Dementijeve, koja je posle dva seta bila bolja od Španjolke Karle Suarez 6:2, 6:2.

"Igram sama protiv Ruskinja...", dodala je Vilijams.

Dementijeva je istakla da je i njen meč bio težak zbog visoke temperature, zbog čega je želela da se što pre skloni sa terena.

"Bilo mi je teško zbog visoke temperature. Mislite da možete da se pripremite za takve uslove, ali kada igrate na 40 stepeni, nikakva priprema ne pomaže. Najbolji način da se sa time suočite je da igrate najbrže što možete i 'pobegnete' sa terena. Niko ne može da se prilagodi na ovakve uslove", rekla je Dementijeva.

Pogledajte još