Svetski dizajneri kreirali uniforme Olimpijaca

Mnogi iz modne industrije već kažu da Olimpijada u Londonu ima najviše stila, a među najlepše obučenim sportistima bili su Italijani, čije su uniforme dizajnirali Armani i Prada.

Stela Makartni i Adidas kreirali su sportsku odeću britanskih olimpijaca
u tirkiznim i mornaričkim nijansama plave boje, koju gledaoci međutim nisu mogli da vide jer su na ceremoniji otvaranja nosili belo-zlatne trenerke.

Američki sportisti bili su u mornaričkim blejzerima, belim pantalonama ili suknjama sa beretkama i plavo-crveno-belim maramama, koje je kreirao Ralf Loren.

Uniformu nacionlnih boja za Jamajčane dizajnirala je Sedela Marli, ćerka legendarnog muzičara Boba Marlija.

Modna kuća "Ermes" bila je zadužena za Francuze, a za olimpijski tim San Marina Salvatore Feragamo.

Nemački olimpijci su bili zapaženi po tome što njihove uniforme nisu bile nacionalnih boja nego roze i jarko plave boje, dok su Česi nosili svetlo plave kišne čizme "velington" i bele šortseve.

Špancima se nije baš dopala crveno-zlatna uniforma njihovih sportista, koju je dizajnirala ruska kompanija za sportsku odeću Bosco.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijade priliku da pokažu svoj modni ukus imale su i supruge mnogih svetskih zvaničnika, među kojima američka prva dama Mišel Obama, vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton, kao i supruga britanskog premijera Samanta Kameron, čiju je haljinu osmislila dizajnerka srpskog porekla Roksanda Ilinčić.
Pogledajte još