Policija treba da reaguje na promenu vlasti

NOVI SAD, 29. jula 2012. (Beta) - Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov izjavila je da u slučaju promene vlasti u Novom Sadu treba da reaguju policija i tužilaštvo, jer vlast u tom gradu ne može biti promenjena bez korupcije, pretnji, ucena i kupovine odbornika.

"U tom slučaju, u odbranu izborne volje treba da se uključe i nadležni organi: policija, tužilaštvo, sudovi... jer, tako nešto ne dešava se bez korupcije, pretnji, ucena i kupovine odbornika", kazala je Jerkov za današnji novosadski Dnevnik.

Jerkov koja je i funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine, rekla je da će ta stranka u slučaju promene vlasti u Novom Sadu organizovati proteste i pozvati pravosudne organe da "brane izbornu volju birača".

Jerkov je ocenila da je "neverovatno" što je priču o promeni vlasti u Novom Sadu i još nekim vojvodjanskim gradovima i opštinama pokrenuo predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mladjan Dinkić, čija partija nije prešla izborni cenzus u Novom Sadu, ni na izborima za Skupštinu Vojvodine.

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je u petak da od Socijalističke partije Srbije (SPS) zavisi da li će doći do promene gradske vlasti u Novom Sadu.

Pogledajte još