Hodočasnik putuje na biciklu iz Nemačke do Jerusalima

NOVI SAD, 29. jula 2012. (Beta) - Johan Peter Robert Gros (45) iz mesta Triberg u pokrajini Baden Virtemberg na biciklu putuje iz Nemačke do Jerusalima u potrazi za "Svetim Duhom" koji će mu, ubedjen je, pomoći da se izleči.

Gros je u Novom Sadu, gde je pravio pauzu, za agenciju Beta rekao da ima psihičkih i fizičkih zdravstvenih problema i da je, kao iskreni vernik, ubedjen da mu Isus Hrist može pomoći u izlečenju.

"Uveren sam da on može da reši zdravstvene probleme koje imam i zato idem na ovaj put. Verujem da će mi on dati znak i da će mi reći ko može da mi pomogne da savladam moje bolesti", ispričao je Gros.

On je dodao da namerava da poseti hrišćanska mesta hodočašća u Izraelu, odnosno ona mesta u kojima je delovao Isus Hrist ili se njegov lik "ukazivao".

"Isus Hrist je moj gospodar, brat i prijatelj. Normalno je da su ljudska bića impresionirana i zainteresovana za svoje prijatelje pa sam i ja tako zainteresovan da vidim mesta u kojima je Hrist delovao i živeo", rekao je Gros.

Gros je rekao da ima sportskog talenta i kondicije i da je to razlog zašto se odlučio na put biciklom, dugačak nekoliko hiljada kilometara.

Pogledajte još