Bazeni na Dorćolu sa najsavremenijom opremom

BEOGRAD, 28. januara 2009. (Beta) - Predsednica beogradske Opštine Stari grad Mirjana Božidarević izjavila je da će bazeni sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" tokom predstojeće rekonstrukcije biti opremljeni najsavremenijom tehnikom.

Božidarevićeva je, tokom obilaska teniskih terena na Dorćolu, izrazila nadu da će građani već ove godine moći da koriste bazene tog sportskog centra, iako je konkurs za izvođača radova raspisan tek prošle nedelje.

Radove na teniskim terenima sportskog centra, između ostalih, obišli su i ministar sporta i omladine Srbije Snežana Samardžić-Marković, kao i gradski sekretar za sport i omladinu Igor Miklja.

Teniski tereni na Dorćolu se sređuju pošto će porodica srpskog tenisera Novaka Đokovića u maju tamo organizovati ATP turnir. Tereni će kasnije biti korišćeni i na Univerzijadi.

Republičke vlasti su za uređenje osam teniskih terena i pomoćnog objekta izdvojile 40 miliona dinara. Grad će za potrebe turnira zakupiti montažne tribine za oko 10.000 gledalaca, a Direkcija za građevinsko zemljište će urediti prilaze i parking.

Pogledajte još