Janko Tipsarević u trećem kolu Olimpijskih igara

LONDON, 30. jula 2012. (Beta) - Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u 3. kolo Olimpijskih igara u Londonu, pošto je u ponedeljak savladao Filipa Pečnera iz Nemačke sa 2:1 (3:6, 6:3, 6:4).

Srpski teniser imao je mnogo problema na startu meča, pošto je Pečner već u prvom servis gemu imao brejk loptu i nekoliko izjednačenja.

Pečner je uspeo da oduzme servis Tipsareviću za 3:1, a srpski reprezentativac je u narednom gemu imao šansu za brejk, ali je nije iskoristio, pa je Nemac do kraja kontrolisao rezultat i došao do prednosti od 1:0.

Drugi set protekao je slično kao prvi, samo sa obrnutim učinkom, pošto je Tipsarević oduzeo servis protivniku za 3:1 i sigurnom igrom došao do izjednačenja.

U odlučujućem, trećem setu srpski predstavnik je odlično krenuo, uzeo brejk protivniku već na samom startu i do kraja rutinskom razmenom servisa došao do pobede i plasmana u narednu rundu.

Tipsarević će u 3. kolu igrati protiv Amerikanca Džona Iznera, koji je u dva seta bio bolji od Maleka Džazirija iz Tunisa.

Pogledajte još