Nikolić traži podršku Svetske banke za budžet i poljoprivredu

BEOGRAD - Tomislav Nikolić je finansijsku podršku zatražio kako bi zemlja mogla dobiti na vremenu da popravi stanje privrede.

"Srbija je danas visoko zadužena zemlja, sa brojnim ekonomskim problemima, ali će osnovni cilj novih vlasti biti da promene takvo stanje i da u Srbiji počne da se radi i proizvodi", rekao je predsednik .

Nikolić je kazao i da "Srbija mora postati država u kojoj će vladati pravo i pravda" i najavio obračun države sa kriminalom i korupcijom.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Nikolić je rekao i da "nije bio saglasan kada je tokom mandata prethodne Vlade Srbije došlo do poremećaja odnosa sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF)", zbog čega pozdravlja najave nove Vlade o brzoj normalizaciji odnosa sa tom finansijskom institucijom.

Predstavnica SB za Srbiju Džejn Armitidž je istakla da pozdravlja stavove predsednika Republike Srbije. Ona smatra da je osnovni problem Srbije visoka nezaposlenost, a da bi se taj problem rešio potrebne su nove investicije, navodi se u saopštenju.

Pogledajte još