Radionica dečijeg animiranog filma

VRANJE, 31. jula 2012. (Beta) - Medjunarodna radionica dečjeg animiranog filma "Zlatni puž 2012", biće održana od 20. do 26. avgusta u Vranju, a učešće je potvrdilo stotinak gostiju iz zemlje i inostranstva.

Direktorka Škole animiranog filma (ŠAF) Snežana Trajković rekla je agenciji Beta da će deca od 10 do 18 godina pod nadzorom starijih animatora na radionici napraviti tri nova animirana filma u tri različite tehnike.

Prema njenim rečima deca će biti rasporedjena u tri različite grupe koje će raditi na crtanju po filmskoj traci i na tehnikama kolaž i grafit, a vodiće ih animatori iz Italije, Bugarske i Srbije, Vićenco Boanzola, Penčo Kunčev i Saša Lotrek.

Ona je navela da će "Zlatni puž" u Vranju okupiti male animatore iz Italije, Bugarske, Makedonije, Hrvatske kao i iz Beograda, Dimitrovgrada, Jagodine, Kruševca, Čačka i stalne članove ŠAF-a iz Vranja.

Trajković je navela da je vranjski ŠAF najstariji, najznačajniji i jedini dečji studio za izradu animiranih filmova u Srbiji koji u kontinuitetu postoji 25 godina, kao i da su za to vreme članovi ŠAF-a imali 150 autorskih animiranih filmova.

Radionicu "Zlatni puž 2012" organizuje ŠAF, uz finansijsku podršku gradske uprave Vranja i Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Pogledajte još